Luna Medya
Otoyol ve Körfez Köprüsü Teknoloji Müzesi Digital Signage Projesi
Otoyol ve Körfez Köprüsü Teknoloji Müzesi Digital Signage Projesi  Türkiye’de başka bir örneği olmayan Otoyol ve Körfez Köprüsü’nün teknolojik ve tarihsel detaylarını ortaya koyan, 350 m2 ve iki katlı bir alana sahip Teknoloji müzesinde, müzenin yapım aşaması ve gerçekleştirdiğimiz proje hakkında Otoyol İşletme ve Bakım A.Ş. Sistem Müdürü Suat Akyüz ile hem müzeyi gezdik hem de keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Otoyol A.Ş./ Körfez Geçiş Köprüsü/ Hizmet Tesislerinde bulunan Teknoloji Müzesi’nin kuruluş hikâyesini paylaşabilir misiniz?

Ülkemizin değerli ve tarihimizin en büyük projelerinden biri olan İstanbul-İzmir Otoyolu’nun nadide bir parçasıdır Osmangazi Köprüsü...

Sanat Yapıları kapsamındaki köprü, sahip olduğu mühendislik özellikleriyle Dünya’nın ender köprülerinden birisi olmayı şimdiden başarmıştır. Buradan yola çıkarak, yapım aşamasındaki teknik birikimin ve sunulan katma değerlerin paylaşılması maksadıyla; yönetimimiz projenin ilk aşamalarından itibaren süreçleri her yönüyle tanıtan bir mekan oluşturma kararı almıştır.

Zaman içerisinde elde edilen veriler ve yapı malzemeleri, söz konusu mekanı Müze haline dönüştürmüştür. Halen içeriği zenginleşmeye devam eden Müzenin tarihsel gelişimini böyle özetleyebiliriz.

Yapım aşamaları görüntülerinin tablolar halinde paylaşılması yerine dijital görüntülerle sunulması fikri nasıl oluşmuştur?

Teknoloji değişiminin güçlükle takip edildiği ve bilgi akış hızının arttığı bir dönemde yaşıyoruz. Gerek köprü, tüneller, yollar, gerekse hizmet tesislerinde tüm projeyi hayata geçirirken teknolojinin imkanlarından yararlanıyoruz. Projemiz hakkında anlamlı olduğunu düşündüğümüz bilgileri paylaşırken, misafirlerimizin keyifli ve etkin zaman geçirebilmeleri için, günümüz teknolojik beklentilerine uygun olarak dijital sistemleri tercih ettik.

Luna Bilişim ile çalışmaya başlama süreciniz nasıl gerçekleşti?

Luna Bilişim ile ilk olarak NCR Yazarkasa Projesi ile tanıştık. Bununla birlikte Müze içerisinde yer alan hediyelik eşyaların satışı için yapılandırılan bölümün donanım ihtiyaçlarının Luna tarafından sağlanması için görüşmelerimiz başladı. Bu görüşmeler sırasında dijital görüntü sistemleri konusunda da çözümlerini paylaştılar. Yapılan görüşmeler ve değerlendirmeler neticesinde bu konuda çözüm ortağımız Luna Bilişim olmuştur.

Luna Bilişim ile gerçekleştirmiş olduğunuz proje hangi ihtiyaçlarınızdan doğdu bahseder misiniz?

Müze alanına ait projenin sorumlusu Karbon Mimarlık firma yetkilisi Sn. Akgün Özüekren ile proje kapsamında hazırlanan materyallerin kalitesi ve çeşitliliği nedeni ile  görüntü ve ses sistemlerinin entegre kullanımı kararına varıldı. Elimizde projeye ait, örneğine kolay kolay rastlayamayacağımız birçok video ve resim bulunmaktadır.

Müzede bulunan “Digital Signage” çözümleri nelerdir? Bu proje sonucunda ortaya çıkan izlenimleriniz nelerdir?


Mühendislik birikimi olan kişiler başta olmak üzere birçok misafirimizin hayranlıkla ziyaret ettiği bir mekan olmuştur. İlerleyen dönemlerde nihai materyallerin ulaşmasıyla seslendirmesi yapılmış videolar ile çok daha etkileyici olacağını düşünmekteyiz. Bölge okulları ve topluluklarla Müze’yi içeren gezi programları yapmayı planlıyoruz.

Luna Bilişim ile çalışmaktan memnun musunuz?

Proje uygulama öncesi ihtiyaç analizinden, kurulum ve sonrası desteğe kadar tüm aşamalarda destek sağlayan başta Luna ve teknik ekibine teşekkür ediyoruz.

Gelecek dönem planlarınızı bizimle paylaşır mısınız?

İlerleyen dönemlerde saha reklam alanları gibi, benzer projelerde mutlaka digital bilgi sistemleri kullanmayı planlıyoruz.
PHOTO GALLERY